Több mint egymilliárd forintos európai uniós forrásból fejlesztik a pécsi városközpont déli részén található Centrum-parkolót, és felújítják a szomszédságában lévő, jelenleg használaton kívüli Ifjúsági Házat - tájékoztatta a baranyai megyeszékhely önkormányzata az MTI-t.

A közlemény a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programból (TOP) finanszírozott projektről az írta: a jelenleg zúzalékfelületű parkolót szilárd burkolattal látják el, csapadékvíz-elvezetést építenek ki, olajfogókat és növényeket telepítenek, korszerűsítik a közvilágítást, valamint akadálymentes parkolóhelyeket és két elektromos töltőállomást is kialakítanak.

Az egykori Centrum áruház épületének déli oldalán mintegy 900 négyzetméteres területet parkosítanak, ahova utcabútorokat is elhelyeznek. A szomszédos, korábban közösségi térként funkcionáló és kulturális eseményeknek otthont adó Ifjúsági Ház épületét felújítják, majd a tervek szerint magánvállalkozásoknak adják bérbe - írták. Hozzátették, hogy szükség esetén megerősítik az épület tartószerkezetét, és egy vagy két szinttel bővítik. Kicserélik a homlokzati nyílászárókat, a külső szigetelést, a gépészeti rendszert, valamint irodahelyiségeket és szociális blokkokat alakítanak ki.

"A terület rendezése, fejlesztése kulcsfontosságú a város számára" - idézték az írásos összegzésben Páva Zsolt (Fidesz-KDNP) polgármestert, aki arra is kitért, hogy a környezet rendezésével a terület új arculatot kap, vonzóbbá válik a kereskedelem számára, valamint pihenésre, rekreációra is lehetőséget kínál majd. Az önkormányzat az MTI kérdésére arról számolt be, hogy egyelőre a tervező kiválasztása zajlik, a kivitelezési közbeszerzési eljárás ősszel, a kivitelezés pedig jövőre kezdődhet meg.

Forrás: MTI

Interreg CE1013 REFREsh Photo Exhibition Germany

Interreg CE1013 REFREsh Photo Exhibition Italy

Interreg CE1013 REFREsh Photo Exhibition Croatia

Interreg CE1013 REFREsh Photo Exhibition Slovenia

Interreg CE1013 REFREsh

Interreg CE1013 REFREsh Kézműipari kiállítás

Interreg CE1013 REFREsh Transnational Photo Exhibition