A Tolsztoj Társaság a Magyar-Orosz Együttműködésért Egyesület és a Lakitelek Népfőiskola az orosz nyelv és kultúra népszerűsítése érdekében vetélkedőt szervez orosz nyelvet oktató iskolák 11. és 12. osztályos, 3-3 fős diákcsapatainak - közölte Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke, a Lakitelek Népfőiskola alapítója az MTI-vel.

Az iskolák egy, az orosz nyelvvel és kultúrával kapcsolatos iskolai program szervezésével és a rendezvény beszámolójával jelentkezhetnek a vetélkedőre május 26-áig - mondta Lezsák Sándor.   

Az egyenlő esélyek biztosítása érdekében a nevezők és közvetlen hozzátartozóik nem származhatnak szláv országból. A jelentkező diákok továbbá nem tölthettek szláv országban évente két hónapnál hosszabb időt - tette hozzá.   

A zsűri értékelése nyomán a második fordulóba jutó tíz csapat szeptemberben a Lakitelek Nőfőiskolán játékos, írásbeli és szóbeli feladatokban bizonyíthatja orosz nyelvi és kulturális jártasságát. A vetélkedő győztes csapata és felkészítő tanára egy ötnapos moszkvai utazáson vehet részt. A második és harmadik helyezett diákok pedig tárgy- és könyvjutalomban részesülnek.    

A megmérettetés felhívása a nepfolakitelek.hu honlapon érhető el.

Forrás: MTI

Interreg CE1013 REFREsh Photo Exhibition Germany

Interreg CE1013 REFREsh Photo Exhibition Italy

Interreg CE1013 REFREsh Photo Exhibition Croatia

Interreg CE1013 REFREsh Photo Exhibition Slovenia

Interreg CE1013 REFREsh

Interreg CE1013 REFREsh Kézműipari kiállítás

Interreg CE1013 REFREsh Transnational Photo Exhibition