Lezárult az Ős-Dráva Program csaknem 13 milliárd forintos  vízgazdálkodási munkálatai a Baranyai Ormánságban és Somogy délkeleti részén - tájékoztatta a Dél-dunántúli Vízügyi Igazgatóság csütörtökön az MTI-t.

Közleményükben azt írták: a Környezeti és energiahatékonysági operatív programban megvalósult beruházás célja az egykor vizekben bővelkedő és természeti szépségekben ma is gazdag térség vízgazdálkodási lehetőségeinek javítása, a területen keletkező vizek visszatartásának és pótlásának elősegítése volt.     

A munkálatok során a múlt században kiépített árokhálózat segítségével és átalakításával "olyan vízkormányzási rendszert" hoztak létre, amely biztosítja a Drávából kiszivattyúzott víz területarányos szétosztását.     

Kifejtették: a folyóból másodpercenként öt köbméter vizet lehet kinyerni. Ezt a mennyiséget az árokrendszer mentén megépült duzzasztók, zsilipek segítségével juttatják el az egykor a Dráva árterületéhez tartozó vízjárta területekre, természetes vizes élőhelyekre, holtágakra azok életre keltése és az élővilág gazdagítása érdekében.

Forrás: MTI

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 082 850 megtekintés

Videó: 48 313 274 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6922577

Jelenleg az oldalon

1
Online

Interreg CE1013 REFREsh