Az OMSZ előrejelzése szerint az esti, és éjszakai órákban – bár a hóesés elállt – hófúvásra, az utak jegesedésére, és fagyra, -1 - -6 Celsius fok közötti hőmérsékletre lehet számítani.

A szabadban, utakon való tartózkodás veszélyeket rejt magában, kérjük éjszaka senki ne induljon el, az úton levők mihamarabb térjenek védett helyre.

Kérünk mindenkit, hogy a bizonytalan és kiszámíthatatlan közlekedési viszonyokra tekintettel, ha tehetik, ne induljanak útnak!

Ha mindenképpen szükséges, kérjük, hogy továbbra is csak rendkívül indokolt esetben, tájékozódás és felkészülést követően induljanak el. Készüljenek fel forgalmi akadály miatti, esetleges hosszabb várakozásra! Téli gumi nélkül nem javasoljuk a közlekedést!

Kérjük az úton levőket, hogy fokozottan figyeljenek az úton ragadt, elakadt gépjárművekben maradt személyekre, nyújtsanak segítséget abban, hogy az éjszakát ne az autóban, kamionban, vagy buszban kelljen tölteniük!

Kérjük a lakásukban tartózkodó személyeket, hogy fokozottan figyeljenek az egyedülálló, idős, segítségre szoruló szomszédjaikra!

Ne hagyjanak az utcán senkit magatehetetlenül, kérjenek segítséget!

Az erős széllökések miatt, a fűtőberendezések kéményeinél előfordulhat égéstermék visszaáramlása, ami szén-monoxid mérgezést okozhat!

Ha segítségre van szükség, hívják a 105-ös, vagy 112-es segélyvonalat, és adjanak pontos tájékoztatást az eseményről!

A Katasztrófavédelem 18:00 órás helyzetjelentése:

Baranya megye 6 kistérségében továbbra is narancs riasztás van érvényben.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat tájékoztatása szerint nyugat felől lassan vékonyodik, csökken a felhőzet, további havazás nem várható. Ma estig az északi, északnyugati szelet sokfelé viharos széllökések kísérik, ezért további hófúvások várhatók, csak estétől mérséklődik kissé a légáramlás. A hőmérséklet késő este -1, -6 fok között alakul.

Az időjárási helyzet, a bizonytalan útviszonyok, és az éjszakai fagy miatt továbbra is mindenkit arra kérünk, hogy ma ne induljon útnak, az úton levők mihamarabb térjenek védett helyre.

A megye útjai sónedvesek, helyenként jégbordásak, a széllökések hatására hófúvások alakulnak ki, az éjszakai lehűlés miatt a nedves szakaszok jegesedésére lehet számítani. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. munkagépei folyamatosan takarítják az utakat. Az autópálya baranyai szakasza, valamint a 6-os számú főút jól járható. Szebény és Trefortpuszta közötti útszakaszon a hófúvás nehezíti a közlekedést, a Magyar Közút hómarokkal már megkezdte az útszakasz takarítását.

A Biokom tájékoztatása szerint, Pécsett a közlekedési utak jól járhatóak. A mellékutak még hókásásak, de a munkagépek folyamatosan takarítják. A Mecsekben található útvonalakon továbbra is hófúvásra kell számítani, a közlekedés nehézkes.

A hólánc használata egy útszakaszon sincs elrendelve.

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása alapján a megye valamennyi határátkelőhelyén zavartalan a forgalom. A horvátországi Katasztrófavédelem tájékoztatása szerint a horvát oldalon az utak járhatóak, folyamatosan tisztítják.

Baranya megyében a rendkívüli időjárással kapcsolatban a mai napon 23 eseményhez vonultak tűzoltók. Az elmúlt időszakban kidőlt fák, hótorlaszok, forgalmat akadályozó, elakadt gépjárművek miatt érkezett jelzés az Igazgatóságra.

A Tüke Busz Zrt. tájékoztatása szerint, az időjárási helyezet miatt a 35-ös vonalon továbbra is csak a Dömörkapuig, a 36-os vonalon Bálicsig, a 37-es vonalon eredeti útvonalon közlekednek a járatok. A Kénes út továbbra is le van zárva, ezért a 11-es vonalon az autóbuszok a Budai állomás – Engel János utca – Hársfa utca – Rákos L. út – Széchenyi akna útvonalon közlekednek mindkét irányba.

A Pannon Volán Zrt. tájékoztatása szerint a távolsági buszok a mai napon menetrend szerint közlekednek, az útviszonyok miatt azonban késésre lehet számítani.

A MÁV Zrt. tájékoztatása szerint, Baranya megyében a vonatközlekedésben nincs fennakadás, 5-6 perc késéssel közlekednek a járatok.

Forrás: Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

Zanzibar Guru

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 48 817 138 megtekintés

Videó: 28 126 907 megtekintés

Látogatók

Összesen5171464

Jelenleg az oldalon

2
Online

Interreg CE1013 REFREsh