A Munkácsy utca felújításnak befejezése és az őszi utasszámlálások nyomán átalakul Dávidföld és Körtvélyes felé a komlói helyijáratú autóbuszok menetrendje. Az 5-ös és a 7-es vonalat hétvégeken egy új, 57-es járat váltja le.

Új útvonalakkal, csúcsidőben gyakoribb indulási időpontokkal és egy új buszjárattal is találkozni fognak Komló körtvélyesi, kökönyös nyugati és dávidföldi városrészeiben élők jövőre. A Munkácsy utca nemrég elkészült felújítása ugyanis együtt jár a helyijáratok útvonalának és menetrendjének módosításával. „A dávidföldi körforgalom és a Mecsekfalui út közötti részen két új buszmegállót is építettünk, hogy az itt élők is könnyebben hozzáférjenek a helyijáratokhoz. Ez átszervezéssel jár, amiről már hónapok óta folyik az egyeztetés a buszokat üzemeltető Dél-dunántúli Közlekedési Központtal” – avatott be a részletekbe Polics József polgármester.

Az előkészítő munka részeként szeptember és november között több alkalommal végeztek utasszámlálást munkanapokon és hétvégéken, csúcsidőben és azon kívül egyaránt. Az eredmények alapján a Dávidföldre közlekedő 5-ös és a körtvélyesi 7-es vonal járatait szombat reggel és este, valamint vasár- és ünnepnapokon egész nap az új, 57-es járat váltja fel. Ezek a buszok a pályaudvartól Dávidföld forduló érintésével Körtvélyesig közlekednek majd. További változás, hogy a forgalmasabb időszakokban a korábbiakhoz képest plusz járatok is indulnak majd az új, 57-es vonalon.

Mivel az összevont járat rövidebb utat tesz meg a korábbiaknál, így hetente nagyjából 110 km-rel lesz alacsonyabb a buszok futásteljesítménye a sűrűbb közlekedés ellenére. Ez a város számára anyagi megtakarítással jár, hiszen egy néhány évvel ezelőtti bírósági döntés óta részt kell vállalnia a helyi közlekedés finanszírozásában. „Igyekszünk ezt a helyzetet előnyünkre fordítani és olyan menetrendet készíteni, ami kedvezőbb közlekedési lehetőségeket teremt ezekben a városrészekben. A tervezéskor nem csak az utasszámlálást vettük figyelembe, hanem a Komlóról induló távolsági buszok menetrendjét is. Többek között a Pécs, Szászvár és Hosszúhetény felé induló buszokhoz is igazítottuk a helyijáratokat” – mutatott rá egy további fontos részletre a polgármester.

Az 57-es járat február 1-jétől indul munkaszüneti és ünnepnapokon, a részletes menetrendről a megállókban és a város weboldalán tájékozódhatnak az utasok.
A munkanapi menetrend módosítás még részletesebb felmérés után május 1-jétől várható!

Forrás: Komló Város Önkormányzat

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 74 809 968 megtekintés

Videó: 47 974 347 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6888044

Jelenleg az oldalon

3
Online

Interreg CE1013 REFREsh