Korábban már foglalkoztunk a súlyosan eladósodott önkormányzatok állami megsegítésével. Azóta kormányülésen született határozat az adósságcsapdába került önkormányzatok adósságának konszolidációjáról.

Orbán Viktor bejelentését követően több kérdés is megfogalmazódott az érintettek körében. Így az is kérdéses volt, hogy a tartós hitelek átvállalása mellett a rövid lejáratú hiteleket is konszolidálja-e az állam.

Polics József polgármester a kormánydöntést követően örömmel tájékoztatta lapunkat, hogy a kormány határozata mindkét hitelállományra vonatkozik. Ennek köszönhetően a város 3 milliárdot meghaladó negatívuma, az előzetes számítások szerint mintegy 2,1 milliárd forinttal csökkenhet.

Polics József elmondta, hogy Komlón, az utóbbi két év takarékos gazdálkodásnak köszönhetően, a hitelállomány közel 10%-kal csökkent. A városvezető szerint továbbra is nehéz időszak elé nézünk, de meggyőződése, hogy ezt a hitelállományt a város, soha nem tudta volna ilyen mértékben csökkenteni.

Tállai András, a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára a kormányszóvivői sajtótájékoztatón jelentette be: az ötezres lélekszámnál kisebb települések adósságát még az idén teljes egészében rendezi az állam, az ennél nagyobbak esetében pedig 2013 közepéig vállalja át az adósságállományt 40 és 70 százalék közötti mértékben – közölte a kormányszóvivői tájékoztatón.

Komló adósságállománya 70 százalékos mértékben kerül konszolidálásra.

Forrás: komlo.hu

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 950 343 megtekintés

Videó: 49 099 821 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen7059040

Jelenleg az oldalon

14
Online

Interreg CE1013 REFREsh