Új látványossággal gazdagodott a Mecsek, számtalan kirándulóhelye, túraútvonala mellett. Június 9-én, kedden adták át a Kövestető-kilátót, valamint a Kövestető tanösvényt. A vendégeket Keszi László, a Mecsekerdő Zrt. vezérigazgatója köszöntötte.

Nem kell messzire menni, ha friss levegőn szeretnénk túrázni, nyársalni, főzni, gyönyörködni a természetben. A hétvégén már újabb kilátónál pihenhetünk. A 17,50 méter magas, hatszögletes, sátortetős Kövestető-kilátó fából épült, Szabó Péter okleveles építészmérnök tervei alapján.

Csigalépcső kialakítással 74 lépcsőfok vezet a 14,8o méteres kilátószintre. A fából készült körfolyosóról jól látszik a Szársomlyó, Tenkes, Misina, Kövestető, Hármashegy és a 682 méter magas Zengő, a Mecsek legmagasabb pontja. Déli irányba tekintve láthatjuk a fonolit bányát, távolabb a vasasi külszíni fejtést, illetve Vasast. Nyugat-dél-nyugati irányban helyezkedik el a Misina (535 m.), tetején a TV torony.

A Kövestető tanösvényen táblák tájékoztatnak a növény-és állatvilágról, üvegfúvásról, fakitermelésről.

A közelben halad a Skóciai Szent Margit zarándokút és a Rockenbauer Pál Dél-Dunántúli Kéktúra, illetve néhány kilométerre keletre Hosszúhetényen és Pusztabányán is áthaladó Üvegesek útja.

A projekt az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból az erdei közjóléti létesítmények megvalósításához nyújtott támogatásból valósult meg.

Interreg CE1013 REFREsh

Tafedim tea

Zanzibar Guru

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Látogatók

Összesen4624909

Jelenleg az oldalon

26
Online