Új látványossággal gazdagodott a Mecsek, számtalan kirándulóhelye, túraútvonala mellett. Június 9-én, kedden adták át a Kövestető-kilátót, valamint a Kövestető tanösvényt. A vendégeket Keszi László, a Mecsekerdő Zrt. vezérigazgatója köszöntötte.

Nem kell messzire menni, ha friss levegőn szeretnénk túrázni, nyársalni, főzni, gyönyörködni a természetben. A hétvégén már újabb kilátónál pihenhetünk. A 17,50 méter magas, hatszögletes, sátortetős Kövestető-kilátó fából épült, Szabó Péter okleveles építészmérnök tervei alapján.

Csigalépcső kialakítással 74 lépcsőfok vezet a 14,8o méteres kilátószintre. A fából készült körfolyosóról jól látszik a Szársomlyó, Tenkes, Misina, Kövestető, Hármashegy és a 682 méter magas Zengő, a Mecsek legmagasabb pontja. Déli irányba tekintve láthatjuk a fonolit bányát, távolabb a vasasi külszíni fejtést, illetve Vasast. Nyugat-dél-nyugati irányban helyezkedik el a Misina (535 m.), tetején a TV torony.

A Kövestető tanösvényen táblák tájékoztatnak a növény-és állatvilágról, üvegfúvásról, fakitermelésről.

A közelben halad a Skóciai Szent Margit zarándokút és a Rockenbauer Pál Dél-Dunántúli Kéktúra, illetve néhány kilométerre keletre Hosszúhetényen és Pusztabányán is áthaladó Üvegesek útja.

A projekt az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból az erdei közjóléti létesítmények megvalósításához nyújtott támogatásból valósult meg.

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 841 825 megtekintés

Videó: 49 017 829 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen7042939

Jelenleg az oldalon

6
Online

Interreg CE1013 REFREsh