Tovább bővülnek a sportolási lehetőségek a baranyai városban. Az önkormányzat sikeres pályázatának köszönhetően a körtvélyesi városrészben épülhet ingyenes szabadtéri sportpark és futópálya.

A komlói önkormányzat élhető város programjának kiemelt eleme, hogy a városban élő emberek számára többféle, könnyen elérhető mozgási, sportolási lehetőséget biztosítson. Ezt az elvet követve épült ki az elmúlt években a szabadtéri edzőpark a szilvási Kresz-parkban, ami a tapasztalatok és a helyiek visszajelzései alapján nagy sikert aratott. Ezért a városlakókban és az önkormányzatban is megfogalmazódott az igény, hogy a közösségi térré formálódó szilvási példa mintájára más városrészekben is hasonló létesítmények épüljenek.

A város ezért pályázatot nyújtott be a Nemzeti Szabadidős – Egészség Programhoz, amelynek kifejezett célja az ilyen jellegű kezdeményezések támogatása. A nemzeti fejlesztési miniszter nemrég hivatalossá vált döntése értelmében Komló egy sportpark és a hozzá tartozó, 200 méteres futókör felépítésére kapott támogatást első körben.

„A parkot a körtvélyesi városrészben fogjuk felépíteni, ahol eddig még nem volt hasonló létesítmény” – mondta el Polics József polgármester. „A Körtvélyes utca 13-15. mögött, a Nagyszántó utca közelében, a volt „szánkópálya” alsó területén alakítjuk ki a sporttelepet. Több mint tucatnyi erősítő és állóképesség-fejlesztő eszközt és gumiborítású futópályát építünk, ahol mindenki megtalálhatja a stílusának és az erőnlétének leginkább megfelelőt. Azt szeretnénk, ha az itt élők megkedvelnék majd és a hétköznapi kikapcsolódásuk, találkozásaik helyszíne lenne.”

Az állami támogatás a sportpark költségének egészét, a futókörnek pedig a felét fedezi. A szükséges önerőt az önkormányzat már a tavalyi évben elkülönítette, így a támogatási szerződés aláírását követően megkezdődhet az építkezés is.

Forrás: Komló Város Önkormányzat

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 714 520 megtekintés

Videó: 48 926 835 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen7027363

Jelenleg az oldalon

8
Online

Interreg CE1013 REFREsh