Száztíz programmal várja látogatóit mától vásárnapig a második Bőköz Fesztivál a dél-baranyai Ormánságban.

A kezdeményezés az ormánsági tájegység kulturális értékeire, építészeti kincseire, népművészetére és gasztronómiájára hívja fel a figyelmet. A fesztiválnak alapvetően Kémes, Szaporca és Tésenfa települések adnak otthont, de három kistelepülésen - Kóróson, Drávacsepelyen és Drávacsehiben - is lesz egy-egy komolyzenei koncert.

A szervezők különleges helyszíneken - köztük a szaporcai Ős-Dráva Látogatóközpontban is - várják a fesztiválra kilátogatókat. Az idei díszvendég az Ormánság szülötte, a decemberben 70. életévébe lépő Szatyor Győző szobrászművész, akinek három kiállítása is nyílik a fesztiválon.   

A rendezvényeken fellép többek között Varnus Xavér, a Boban Markovic Orkestar, a Besh o'droM, Szirtes Edina Mókus, a Kaláka, a Hagyományok Háza és Pápai Joci zenekarával. Fiatal dzsesszzenészek szekérrel várják a közönséget, a fővárosi Nemzeti Színház ifjú művészei - Vidnyánszky Attila rendezésében - a szaporcai Hétöles tónál adják elő a János vitézt, Érdi Tamás zongoraművész pedig koncertet ad.   

Kiállítással és folyamatos vetítéssel jelentkezik Szaporcán a Cseh Tamás Archívum, a gyerekek szórakoztatásáról bábszínház, játszóudvar gondoskodik.

Forrás: MTI

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 061 784 megtekintés

Videó: 48 281 810 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6918973

Jelenleg az oldalon

6
Online

Interreg CE1013 REFREsh