A Giro d'Italia magyarországi Nagy Rajtja miatt vasárnapig útlezárás és forgalomkorlátozás lesz érvényben a verseny által érintett útszakaszokon, erre tekintettel a MÁV-Start néhány vonata várakozásra kényszerül és hosszabb menetidővel közlekedik, a Volánbusz egyes járatai pedig nem, vagy terelt útvonalon és módosított menetrend szerint járnak - közölte honlapján a MÁV-csoport pénteken.

Mint írták, a buszbérletek több vasúti viszonylaton is érvényesek lesznek a hétvégén. A közúti lezárások miatt a MÁV-Start elfogadja a Volánbusz által kiállított, érvényes bérleteket pénteken a Budapest-Herceghalom-Bicske-Tatabánya és a Székesfehérvár-Martonvásár-Budapest vonalon, vasárnap pedig a Nagykanizsa-Gyékényes-Kaposvár, a Nagykanizsa-Balatonszentgyörgy-Kaposvár és a Keszthely-Balatonederics vonalon.   

Az országúti kerékpársport egyik legjelentősebb versenye, a Giro d'Italia Nagy Rajtját ezen a hétvégén rendezik meg: mindhárom szakasza Magyarország turisztikai látványosságainak mentén halad, érintve Budapestet, Visegrádot, Kaposvárt és Balatonfüredet. A verseny zökkenőmentes lebonyolítása érdekében a Volánbusz számos járatának változik a menetrendje az érintett útszakaszokon péntektől vasárnapig. A forgalmi korlátozások Bács-Kiskun, Baranya, Csongrád-Csanád, Fejér, Komárom-Esztergom, Pest, Somogy, Tolna, Vas, Veszprém és Zala megye helyközi közlekedését, valamint Balatonfüred, Esztergom, Nagykanizsa és Székesfehérvár helyi közlekedését is érintik.   

A kerékpáros körverseny miatt pénteken a Komárom-Esztergom vasútvonalon, vasárnap a Dombóvár-Gyékényes, a Kaposvár-Fonyód, a Balatonszentgyörgy-Tapolca és a Tapolca-Székesfehérvár vonalszakaszokon - a versenyzők biztonsága érdekében - eltérő időpontokban lezárások lesznek egyes közúti-vasúti átjáróknál. Emiatt több vonat a kereszteződés előtti vasútállomáson várakozik, csak a kerékpáros mezőny áthaladása után indulhatnak tovább. Az érintett vonatok utasainak eltérő mértékű, jellemzően 20-50 perccel - egyes járatok esetében 60-80 perccel - hosszabb menetidőre kell számítaniuk.    

A közlekedési társaságok kérik utasaikat, hogy a hétvégi utazásuk megtervezése előtt mindenképpen tájékozódjanak a Mávinform közösségi oldalán, valamint a MÁV és a Volánbusz honlapján, ahol részletes tájékoztatás érhető el a menetrendi változásokról, valamint a bérletelfogadási feltételekről.    

A lezárt útszakaszokról a verseny hivatalos oldalán találhatók további információk.

Forrás: MTI

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 74 804 553 megtekintés

Videó: 47 967 542 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6887473

Jelenleg az oldalon

1
Online

Interreg CE1013 REFREsh