A vízgőz mint energiaforrás kulcsszerepet játszott az emberiség modern kori történelmében, de mivel előállítása meglehetősen energiaigényes, amint az újabb fejlesztések lehetővé tették lecserélését, használata visszaszorult.

Egy az ACS Nano-ban, az Amerikai Vegyész Szövetség folyóiratában megjelent tanulmány szerint egy kutatócsoport újra figyelmet szentelt a gőznek, pontosabban olyan eljárást dolgozott ki, amely kiküszöböli a hatalmas energiaveszteséggel járó forralást.

A titok nyitja a nanotechnológia: a kutatók felfedezték, hogy ha a levegőben található fém nanorészecskéket fénnyel bombázzák, azok viszonylag gyorsan és a víz melegítésével ellentétben energiaveszteség nélkül 212 Fahrenheitre, a víz forráspontjára melegszenek. A nanorészecskék körül gőz képződik, amely elhagyja a részecskét. Mivel a nanorészecskék könnyedén hozzáadhatók a vízhez, a napfény pedig beindítja a folyamatot, a módszer teljesen új lehetőségeket teremthet a gőzzel kapcsolatos eljárásokban - könnyítheti és energia-hatékonyabbá teheti például a sótalanítást és a víztisztítást.

Forrás: tisztajovo.hu Kattintson ide...

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 087 809 megtekintés

Videó: 48 317 259 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6923201

Jelenleg az oldalon

9
Online

Interreg CE1013 REFREsh