Fogyasztói szempontból távoliak még ezek az eszközök, a cégek viszont tárt karokkal várják őket.

A fogyasztók szempontjából az idei évtizedben még biztosan nem válik elterjedté a 3D-s nyomtatás, azonban a cégek már tárt karokkal üdvözölnék a technológiát, ha nem lenne ilyen drága. A Gartner elemzői szerint ez már nem lesz sokáig probléma, ugyanis a 3D-s nyomtatók ára 2016-ban már nem lesz ilyen magas.

A jóslatok szerint egy üzleti célra tervezett 3D-s nyomtató kevesebb mint 2000 dollárba kerül majd, ezzel pedig a kis- és középvállalkozások számára is elérhetővé válik. A médiában és a tudományos műsorokban is nagy figyelmet érdemlő technológia jelentős előrelépést hozhat a gyártás szabadságában és a katasztrófák utáni helyreállításban. Említést érdemlő példa, hogy egy ember koponyáját 75 százalékban 3D-s nyomtató alkotta implantátummal tudták helyettesíteni.

Pillanatnyilag a műanyag a 3D-s nyomtatók által használt alapanyag, emiatt pedig láthattunk már így készült cipőket, ruhákat, de még fegyvereket is. Az interneten egyre több 3D-sen nyomtatható anyagot lehet találni, tehát az ágazat sikeréhez már csak a hardver hiányzik. Azután a tervezők akár otthon is elkészíthetik a prototípusaikat.

Fogyasztói szempontból a legnagyobb probléma a 3D CAD tervezési ismeretek hiánya, anélkül ugyanis jelenleg nem igazán készíthetőek érdemi, 3D-s modellek.

Forrás: techcorner.hu

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 634 527 megtekintés

Videó: 48 831 347 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen7010424

Jelenleg az oldalon

4
Online

Interreg CE1013 REFREsh