Ray Kurzweil, a Google fejlesztési vezetőjének meglepő kijelentése szerint nemsokára elérhetővé válik az a technológia, amely képes lesz örökké életben tartani az embereket.

Kurzweil az elmúlt években számos érdekes kijelentést tett: 2008-ban azt mondta, hogy a technológia egyre gyorsabban fejlődik, emiatt a mesterséges intelligencia várhatóan hamarosan beéri, sőt, lehet, hogy 2030-ra le is hagyja az emberiséget. 2010-ben azt prognosztizálta, hogy jönnek az emberi agy teljesítményére képes számítógépek. Tavaly szeptemberben pedig közölte, hogy a jövőben megjelennek a nanoméretű okos-telefonok és olcsó 3D-nyomtatók. A szakember 2012 decemberében jelentette be, hogy ő lesz a Google fejlesztési vezetője.

Kurzweil ezúttal a New York-i Global Future 2045 World Congress keretében szólalt fel és beszédében kiemelte, hogy az emberiség nagyon régóta álmodik a halhatatlanságról és ez az álom a folyamatosan fejlődő technológiának köszönhetően a következő 10-20 évben végre megvalósulhat. Ezer évvel ezelőtt a várható élettartam még csupán 20 év volt, ez azonban 200 esztendőn belül a kétszeresére emelkedett. Szerinte ez a folyamat a jövőben sem fog lelassulni, hanem ellenkezőleg, a következő 10-20 évben még magasabb fokozatba kapcsol. Ezután hatalmas átalakulások következnek majd be az egészségi állapotunkban és a gyógyászatban.

A jövőkutató kifejtette, hogy a fordulópont 15 év múlva következhet be, akkor ugyanis már lehetőségünk lesz arra, hogy lelassítsuk az öregedési folyamatot. Mindez azáltal válik lehetővé, hogy teljesen más módon tekintünk majd a sejtekre. A biológiára szoftverként kell tekintenünk és újra kell programoznunk. A sejtek átprogramozása már régóta jelen van például a szívbetegségek vagy a rákkezelések esetében, egy évtized múlva azonban ezek a módszerek ezerszer, míg két évtizeden belül akár egymilliószor eredményesebbek lesznek. Kurzweil ezeket a kijelentéseit valószínűleg azért ezen a kongresszuson tette, mert a rendezvény szervezője az a 32 éves orosz Dmitrij Icskov, akinek a 2045 nevű kezdeményezés keretében az a célja, hogy az emberi tudatot egy nem biológiai "gazdarendszerbe" töltse fel vagy ott tárolja.

Forrás: sg.hu Kattintson ide...

Ray Kurzweil itt hallgatható meg: Kattintson ide...

Kapcsolódó hírünk:

A mesterséges halhatatlanságon dolgoznak az oroszok

Kattintson ide...

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 903 811 megtekintés

Videó: 49 074 362 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen7055653

Jelenleg az oldalon

7
Online

Interreg CE1013 REFREsh