Az építési munkálatok a következő év első felében kezdődhetnek meg, mellyel Afrika egy igen komoly lépést tehet meg a megújuló energiapiacon.

Afrika bizonyos területein minden adott ahhoz, hogy egy rendkívül hatékony napenergiai rendszert építsenek ki az illetékesek. Hamarosan valami hasonlót láthatunk, ami egyúttal azt is fogja jelenteni, hogy Afrika legnagyobb naperőműve épülhet meg.

A projekt Nzemában, Ghana nyugati régiójában teljesedhet ki, és egyúttal ez lesz az ország első hálózatra csatlakoztatott napenergia farmja. A 155 MW-os projekt 2014 első negyedévében veszi kezdetét. Jó hír a helyiek számára, hogy 500 új közalkalmazott kap munkát a kiépítés miatt. Ezzel együtt további 200 főt alkalmaznak majd a folyamatos üzemeltetés és karbantartás miatt.

Mindez, ha nem lenne elég, a hivatalos tájékoztatás szerint újabb 2700 munkahely válhat elérhetővé a kapcsolódó építési és üzemeltetési tevékenységekkel. A tárgyalások hamarosan a befejeződnek a partnerekkel és a pénzügyi befektetőkkel, ami remek alapot jelenthet a folytatásra. Egyelőre minden remekül halad, és fontos megjegyezni, hogy ez egy teljesen bankképes és független energiaprojekt Ghánában, ami a jelek szerint biztos lábakon áll.

Forrás: tisztajovo.hu

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 74 807 205 megtekintés

Videó: 47 970 458 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6887748

Jelenleg az oldalon

7
Online

Interreg CE1013 REFREsh