A Makerbot nyomtatóival az emberek vásárlás helyett maguk is elkészíthetnek különböző dolgokat. Termékeiket a Dell is forgalmazni kezdte.

Játékok, ékszerek, alkatrészek - ezek mind elkészíthetők 3D nyomtatókkal. A folyamatból nem csupán a felhasználók profitálhatnak, hanem a gazdaság is. A Makerbot azt akarja, hogy bárki legyárthassa azt, amit akar. "Általában olyan dolgokat készítek otthon a 3D nyomtatómmal, amit a gyerekeim szeretnének. Ez lehet egy figura az egyik videojátékból vagy karácsonyi dísz is. A leggyakrabban a Thingiverse nevű platformunkat használom, ott sok dolog van. Ami megtetszik, azt letöltöm. A lényeg már nem nyomtató, hanem a hozzáértés és a köré épített gazdasági rendszer." - fejtette ki Jenny Lawton, a Makerbot stratégiai vezetője.

"Három lehetőséget kínálunk valaminek a kinyomtatására: kész objektumok tölthetők le a platformunkról, a digitalizáló eszközünk segítségével beszkennelhető vagy CAD-szoftverrel elkészíthető a kívánt tárgy. Az Amerikai Egyesült Államokban saját üzleteink vannak, ahol bárki beszkennelheti és kinyomtathatja a portréját. Viszonylag könnyűvé akarjuk tenni a tárgyak létrehozását. Amint valaki egy 3D-nyomtatót használ, utána mindig megkérdezi magától, hogy csinálok valamit vagy megvásárolom."

A vállalat eddig 44 000 3D-nyomtatót adott el. Az ügyfelek 20-25 százaléka az oktatási piacot képviseli, további 60 százalékuk olyan szakember, akiknek szükségük van egy miniatűr gyárra az asztalukon, a többiek barkácsolók. Számos különböző nyomtatót kínálnak, eltérő területekre. A Makerbot Mini otthonra vagy iskolába ideális, míg a Replicator a dolgokat megváltoztató és készítő embereknek készült, a Replicator Z18 pedig a nagyobb prototípusokat nyomtatni akaróknak, akik nem engedhetik meg maguknak a drága berendezéseket.

"Jack Dorsey, a Square alapítója Replicatorokat vásárolt. Amennyiben az Apple egy új iPhone készüléket dob piacra, reagálhat és még aznap ő is elkezdheti gyártani új készülékeit. Amennyiben egy kínai üzemben akarna gyártatni különböző dolgokat az legalább 6-8 hétig tartana. A termékek így sokkal gyorsabban bevezethetők. Mindig azt kell nézni, hogy melyik megoldás a jó. A szabályaink tiltják, hogy a kinyomtatott tárgyak bárkinek a szerzői jogát sértsék és elvárjuk, hogy az ügyfeleink tartsák magukat ehhez a szabályhoz. A Stratasys általi felvásárlás biztos jövőt jelent a számunkra tőzsdei megjelenés nélkül is, ami sok munkával és fáradsággal járt volna. A felvásárlás gyors és fájdalommentes volt" - hangsúlyozta Jenny Lawton.

A cég jelentőségét az is mutatja, hogy tegnap a Dell együttműködési megállapodást kötött a 3D nyomtató-gyártóval. A kooperáció egyelőre az Amerikai Egyesült Államokra terjed ki. A szerződés értelmében a Dell részt vesz a MakerBot Replicator sorozatú termékeinek, valamint a kis- és a közepes vállalatoknak ajánlott 3D szkennereinek a forgalmazásában. Az eszközök teljes mértékben együtt fognak működni a társaság Precision munkaállomásaival, amelyeket kifejezetten a mérnökök, építészek, tervezők és a vállalkozások számára fejlesztettek ki.

A Dell az üzlettől azt reméli, hogy átfogó megoldást kínálhat az ügyfeleinek, akik így gyorsabban készíthetik majd el a prototípusaikat és a kész modelljeiket. Andy Rhodes, a Dell Precision-sorozatért felelős vezetője az üzleti szférát nevezte meg különleges célcsoportként, különösen a korlátozott személyi erőforrásokkal vagy kevés idővel rendelkező cégek profitálhatnak a prototípusok házon belüli gyors elkészítéséből. A Dell a SolidWorks kiállítás keretében mutatott be egy olyan Precision munkaállomást, amiben AMD FirePro W5000 grafikus chipet szereltek és a MakerBot Replicator 2 típusú 3D-nyomtatóját mellékelték hozzá. A nyomtatókat február 20-tól forgalmazza majd a konszern, a különböző 3D-nyomtatók ára 949 és 6499 dollár között fog változni.

Forrás: sg.hu Kattintson ide...

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 74 810 747 megtekintés

Videó: 47 975 695 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6888152

Jelenleg az oldalon

3
Online

Interreg CE1013 REFREsh