Megvan az internetes óriás újabb szerzeménye: ezúttal a mesterséges intelligencia fejlesztése felé nyitnak.

Külső forrás számolt be elsőként a hírről, miszerint a Google felvásárolni készül a brit Deepmind céget, amely a mesterséges intelligenciával kapcsolatos fejlesztésekre szakosodott. Az új leány ugyan egy meglehetősen kicsinyke vállalkozásnak számít, nem is tekinthet vissza hosszú pályafutásra, ám a terület szakértői szerint még sokra vihetik.

A forrás szerint 400 millió dollárt költenek az akvizícióra, amelynek révén megszerzik a teljes céget, annak szakembergárdájával és vezetésével együtt. Ez utóbbiban nemcsak a tudományos téren tapasztaltnak számító kutatók, hanem többek között a sakkban tinédzser korában szupertehetségként felbukkant személy is akad, elsődleges célkitűzésük pedig a mintegy három évvel ezelőtti alapítás óta olyan általános célú, tanulásra képes algoritmusok kidolgozása, amelyek szimulátorokban, az e-kereskedelemben, valamint a játékok terén egyaránt hasznosnak bizonyulhatnak.

A Google által meghatározott menetrend nem feltétlenül esik ezzel egybe, de a mesterséges intelligencia nyilván számukra is fontos célterületnek számít, amit az is jelez, hogy a tárgyalásokat maga Larry Page vezérigazgató vezette. Az ágazatot belülről ismerő személyek szerint a cég nagyjából 50 szakemberre támaszkodik, és eddig mintegy 50 millió dolláros befektetésre számíthattak - a tehetséges szakemberek felkutatása és toborzása terén eddig éppen az olyan nagyokkal versenyeztek, mint a Google és a Facebook, így a jövőben ez nyilván könnyebbé válik majd számukra.

Kérdés, hogy a Google pontosan milyen területen igyekszik majd hasznosítani az eddigi és a jövőbeni eredményeket, de itt a robotikának valószínűleg fontos szerep jut majd. Legutóbb egy, a háztartások számára okos eszközöket fejlesztő céget szereztek meg, így jól látható, hogy a nappali meghódítására készülnek.

Forrás: sg.hu Kattintson ide...

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 72 293 167 megtekintés

Videó: 45 392 526 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6367016

Jelenleg az oldalon

6
Online

Interreg CE1013 REFREsh