Az Nvidia éves fejlesztői konferenciáján a dél-afrikai születésű üzletember, a Tesla Motors alapító Elon Musk azt mondta, hogy mire az okos, tehát sofőr nélküli autók elterjedtté válnak, a hagyományos autókat betilthatják.

„A távoli jövőben elképzelhető, hogy betiltják az autóvezetést, egyszerűen azon az alapon, hogy ez túl veszélyes,” - mondta Elon Musk. - „Nem hagyhatjuk, hogy egy ember egy kéttonnás halálgépet vezessen.”

„Szerintem nem kell félnünk a teljesen automata autóktól, mert ezek a mesterséges intelligenciának egy leegyszerűsített formáját képviselik csupán. Gondoljunk például a liftekre. Régen liftkezelők irányították őket, majd idővel egy egyszerű áramkörnek köszönhetően erre már nem volt szükség… az autókkal is így lesz.”

Musk kihangsúlyozta, hogy ez azért nem fog egyik napról a másikra megtörténni, ahogy például a hibrid vagy elektromos autókra történő átállás is egy lassú folyamat. Az okos-autók esetében ez szerinte 20 év múlva indulhat el.

Később, a félreértések elkerülése végett pontosította kijelentéseit, megjegyezve, hogy nem a hagyományos autók betiltását próbálja népszerűsíteni, csupán arra próbál rávilágítani, hogy ez egy nagyon is valószínű eshetőség.

A Tesla autók egyébként már tartalmaznak néhány automata funkciót és a cég folyamatosan dolgozik a teljesen automata autók kifejlesztésén. Az S Model például automata üzemmódban magától változtat sebességet, fékez vagy tartja a járművet a saját sávjában.

Forrás: idokjelei.hu Kattintson ide...

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 061 044 megtekintés

Videó: 48 280 445 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6918742

Jelenleg az oldalon

4
Online

Interreg CE1013 REFREsh