Mégpedig a következő évtized végén, miközben kiterjesztik az együttműködést. Alig néhány nappal ezelőtt számoltunk be arról, hogy a Roszkozmosz az Európai Űrügynökséggel összefogva dolgozná ki az újabb Hold-küldetést, amelynek keretében 2020-ban indítanák útnak a víz után kutató szondát, ezt pedig várhatóan további expedíciók követnék. Most jelezték, hogy embereket is küldenének égi kísérőnkre.

A szintén orosz RT hírügynökség jelentette be, hogy a következő évtizedben kerülne sor az űrhajósok részvételével lebonyolítandó újabb küldetésre, amelynek keretében most először térnénk vissza a Holdra. A szünet igencsak hosszúra nyúlt, hiszen 1972 óta nem járt ember a Holdon, azóta a figyelem egyrészt nagymértékben csökkent, másrészt pedig áttevődött az egyéb égitestekre, illetve a távoli csillagrendszerekre és galaxisokra. A megfigyeléseket is űrtávcsövekkel és robotszondákkal végezzük, most azonban újra emberek gyűjthetnének tapasztalatokat szomszédunk felszínén.

Az expedícióra egy teljesen új űrhajó segítségével kerülne sor, amelynek első repülése 2021-ben esedékes. Az egység két évre rá dokkolna be a Nemzetközi Űrállomásra, újabb két évre rá pedig űrhajósok nélkül utazna a Holdra, hogy ezt követően már személyzettel együtt tegyék meg a távot, valamikor 2029-ben. Ugyanezen idő alatt kiterjesztenék az együttműködést az európai és a kínai kollégákkal, annál is inkább, mert utóbbiak szintén tervezik saját Hold-küldetéseiket, a NASA pedig mini-műholdakkal gyűjtene további adatokat a helyszínen.

A Hold persze csak egy kisebb megállót jelent, az igazi áttörés a Mars elérése lenne, amihez azonban további komoly munka, az infrastruktúra kiépítése és egyéb feladatok végrehajtása szükséges.

Forrás: sg.hu Kattintson ide...

Tafedim tea

Zanzibar Guru

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Látogatók

Összesen4333332

Jelenleg az oldalon

4
Online