Milliókon segíthet egy pécsi professzor felfedezése, aki megfejtette a 2-es típusú cukorbetegség egyik kiváltó okát. Titokban és szinte csak saját pénzből végezte a kutatásokat. Kollégái évekig nem akartak hinni a professzornak, aki a hétvégéit is a klinikán töltötte. Nyolcévnyi kutatás után most azt állítja, hogy megakadályozható a felnőttkori cukorbetegség kialakulása, illetve akár gyógyítható is. Egy ilyen készítmény kifejlesztése és gyártása azonban több százmillió dollárba kerülhet.

Wittmann István 8 éves kutatás után rájött, hogy cukorbetegség miatt a sejt nem érzékeli az inzulint, így nem kezdi el a cukrot felvenni a vérből. Mostoha körülmények között született meg a nagy felfedezés. Éjt nappallá téve dolgozott laborjában.

A klinika laborjában kizárólag PhD hallgatókkal és a közvetlen beosztottakkal dolgoztak. Ezt követően látszódtak az eredmények, amelyek beigazolták a feltételezéseket - mondta az m1 Híradónak Wittmann István professzor.

Aztán ahogy jöttek az eredmények, egyre többen csatlakoztak, mígnem egy csapat összeállt. Sőt, végül némi pénzt is sikerült szerezni. A szabadalmat a napokban adták be. Ha elfogadják, akkor pár éven belül megkezdődhet a készítmények kifejlesztése és gyártása. Ez viszont - becslések szerint - akár több száz millió dollárba is kerülhet.

Forrás: hirado.hu

A Híradó riportja itt: Kattintson ide...

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 62 737 357 megtekintés

Videó: 37 325 989 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen5799258

Jelenleg az oldalon

8
Online

Interreg CE1013 REFREsh