A clevelandi székhelyű Tremont Electric megkapta a szabadalmat egy hullámenergiát hasznosító technológiára, az nPower® Wave Energy Converterre (WEC). A cég már el is határozta, hogy több ilyen szerkezetet fog telepíteni tavakra és más nyílt vizekre, hogy tiszta áramot állítson elő.

Az nPower WEC a Tremont Electric nPower mozgásenergia-átalakítójának (PEG) ipari méretű alkalmazása, ez utóbbi csupán a kisméretű elektromos eszközök feltöltését tette lehetővé például séta, futás vagy túrázás közben. A hullámenergia-átalakítót, vagyis a WEC-et, bár nagyjából akkora, mint egy autó, mégis be lehet építeni például bójákba olyan tavakon, mint a Cleveland közelében lévő Erie-tó.

Az nPower WEC-ben található egy mágnes, amely az indukciós tekercsben fel-le mozog, ahogy a WEC ring a tó felszínén, így elektromos áram keletkezik. A megtermelt áramot egy szerkezet összegyűjti, és továbbítja a hálózatra.

Az nPower WEC feltalálója, a Tremont Electric alapítója és vezérigazgatója, Aaron LeMieux nagy reményeket fűz az új szerkezethez, hiszen számos új munkahelyet teremthet, és a tiszta energiát előállító ipar székhelyévé teheti Clevelandet. „A mi célunk, hogy Ohio az új tiszta energia piac csúcsára kerüljön. Az nPower PEG – a kézi áramtermelő – és az nPower WEC, vagyis a Tremont Electric máris új munkahelyeket teremtett Clevelandben” – mondta LeMieux, aki hisz abban, hogy a hullámenergia-átalakító akár piachódító is lehet, tekintve, hogy a szénalapú energiával is fel tudja venni a versenyt, ugyanis az nPower WEC-kel megtermelt áram 5-7 centbe kerül kilowattóránként. „Az új berendezés a vízfelszín folyamatos mozgásának köszönhetően a tiszta energia tömeges elérhetőségét is lehetővé teszi, nemcsak itt Ohioban, a tavakon, hanem akár az óceánokon is” – fűzte hozzá LeMieux.

Forrás: tisztajovo.hu

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

Zanzibar Guru

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 47 917 148 megtekintés

Videó: 27 368 633 megtekintés

Látogatók

Összesen5117487

Jelenleg az oldalon

26
Online

Interreg CE1013 REFREsh