Március elsejétől életbe lép a Google új adatgyűjtési szabályzata a hozzá tartozó, felújított végfelhasználói szerződéssel. A dolog lényege röviden: minden keresésünk, meglátogatott weboldalaink, internetes aktivitásunk (pl. Google+) és az általunk megnézett/keresett Youtube videók eltárolódik, és a Google egy központi adatbázisban elemzi, majd használja ezeket.

Eddig is volt hasonló, nem voltak azonban összekötve (Youtube-os kereséseink és netes kereséseink adatbázisa különböző volt). Az új irányelveket valószínáleg már elfogadtuk, ha mégsem akkor azóta már nincsen Gmail postafiókunk és a Chrome-ot is leszedtük… Szerencsére van rá lehetőség, hogy mindettől megszabaduljunk: csak üssük be a böngészőbe, hogy

Kattintson ide...

A megjelenő oldalon válasszuk kereséseink logját fogjuk látni, valamint egy „internetes előzmények törlése” gombot. (Angol verzióban „remove web history” gomb). Kattintsunk rá, majd erősítsük meg, és máris eltűnnek a tárolt adatok. A törlés egyidejűleg le is állítja a sokat támadott új, Google „adatgyűjtögető” funkciót, ezt a lap tetjén található, kék „folytatás” gombra kattintva tudjuk később elindítani, ha valamilyen oknál fogva mégis szeretnénk, hogy a Google figyelje netezésünket.

Forrás: techline.hu

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 55 294 774 megtekintés

Videó: 32 794 611 megtekintés

Látogatók

Összesen5527445

Jelenleg az oldalon

1
Online

Interreg CE1013 REFREsh