Az elsőként belépő európai és amerikai felhasználók ráuntak, és az olyan modern szolgáltatások, mint az Instagram és a Path is gyengítik a közösségi portál pozícióját. A Facebook fokozatosan háttérbe szorulhat.

A legújabb adatok alapján a platform az Amerikai Egyesült Államokban és a nagyobb európai országokban minden hónapban több millió regisztrált tagot veszít el. Az USA esetében a csökkenés 4 százalékos, míg Nagy-Britanniában 4,5 százalékos. Az elmúlt hat hónapban a közösségi oldal havonta átlagosan 9 millió embert veszített el az USA-ban, s havonta kétmilliót Nagy-Britanniában. Emellett Kanadában, Spanyolországban, Franciaországban, Németországban és Japánban is egyre többen fordítanak hátat a Facebooknak.

Ian Maude, az Enders Analysis munkatársa szerint a folyamat hátterében az állhat, hogy az érintett országokban már minden olyan személynek van Facebook-profilja, akit érdekel a platform. Mindez azt jelenti, hogy a piac telítődött, ehhez társul még az is, hogy az emberek valami újat szeretnének kipróbálni. Ezért lesznek egyre népszerűbbek az alternatív, valamilyen szolgáltatásra épülő közösségi portálok, például az Instagram vagy a Path; utóbbi hetente egymillió új tagra tesz szert és nemrég érte el a 9 milliós határt. Ugyan Dél-Amerikában még gyorsan nő a Facebook tábora, de a fejlett országokban már csökkenés tapasztalható. Ugyanez mondható el a honlapon eltöltött idő esetében is. Megfigyelhető továbbá, hogy a felhasználók a PC-jük helyett inkább az okostelefonjukról vagy a táblagépükről csatlakoznak a szolgáltatáshoz.

A részvényeseket azért zavarhatja a dolog, mert a legfizetőképesebb tábor csökkenésével a reklámbevételek is kárt szenvedhetnek, így létkérdés, hogy milyen gyorsan növekszik a Facebook mobil tábora és hogy továbbra is aktívak maradnak-e a hirdetők. A mobil felhasználók száma 2012 decemberében elérte a 680 milliót, és a tavalyi év végén a mobil hirdetésekből befolyó összegek tették ki a platform bevételeinek egynegyedét. A cég azzal igyekezett reagálni az új kihívásra, hogy nemrég megjelentette a saját fejlesztésű mobil kezelőfelületét.

Forrás: sg.hu Kattintson ide...

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 062 969 megtekintés

Videó: 48 284 473 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6919216

Jelenleg az oldalon

4
Online

Interreg CE1013 REFREsh