Angela Merkel szerint alig 20 év múlva a mostani, emberek által vezetett autók csak speciális engedéllyel lesznek használhatók.

Angela Merkel német kancellár Argentínába utazott és többek között a Polo Científico nevű tudományos központba is ellátogatott. A politikus az intézményben diákok előtt beszélve annak a meggyőződésének adott hangot, hogy az önálló közlekedés jelenti a jövőt.

Az egyik fiatal azt kérdezte a német kancellártól, hogy milyennek képzeli el a világot 20 év múlva és szerinte milyen problémákkal fog akkor konfrontálódni az emberiség. Erre a politikus úgy reagált, hogy az a 20 év már egyáltalán nincs is olyan messze. Ismert véleményeket ismételt, például, hogy a demográfiai fejlődés nagy kihívást jelent majd és a digitalizálás teljesen meg fogja változtatni a munka világát. Ezután azonban kijelentette, hogy 20 év múlva már csak speciális engedéllyel vezethetik az emberek a mai autókat, mert az autonóm közlekedés lesz az elterjedt. A gépkocsik önállóan döntenek, gondolkodnak és irányítanak majd. Mindez viszont oda vezethet, hogy az autonóm közlekedés nem csupán lehetőség lesz, hanem szinte kényszer is és az eddigi modell - egyedi irányítás emberi sofőr felügyelete mellett - lesz az engedélyköteles kivétel.


Angela Merkel szerint az emberek tudását legkésőbb 20 év múlva meg fogja előzni a technika, és az elsődleges cél a kockázatminimalizálás. Amikor a diákok visszakérdeztek a külön engedéllyel kapcsolatos előrejelzésére, a politikus csak annyit mondott indoklásképpen: erre azért lesz szükség, mert az emberi sofőrök jelentik a legnagyobb kockázatot.

Forrás: sg.hu / welt.de

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 74 808 754 megtekintés

Videó: 47 972 778 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6887923

Jelenleg az oldalon

2
Online

Interreg CE1013 REFREsh