Mario Monti olasz miniszterelnök vasárnap riadókészültséget rendelt el és bejelentette, hogy a kormány gazdaságpolitikája elleni tüntetések és a terjedő erőszak miatt be fog vonulni a hadsereg a nagyobb városokba. A közelmúltban több támadás is érte az adóhivatal épületeit, ennek kapcsán nyilvános beszédben közölte az olasz néppel, hogy aki az adóhivatal épületét támadja, az államot támadja. Monti kijelentései szerint a hadsereget fogják bevetni az épületek védelmére minden olyan tüntetés esetén, ahol a polgárok bamba nézelődésen és tábla-emelgetésen kívül valami mást is tesznek.

"A hadsereg bevethető minden olyan épület védelmére, ami erőszakossá fajuló tüntetések célpontja lehet. Az eszkaláció veszélye fennáll."

Szombaton Livornoban két molotov-koktélt dobtak az adóhivatal épületébe, a hivatal római központjába pedig egy levélbombát küldtek, ami végül nem robbant fel. A támadások megszaporodtak - alig több mint egy hete az Ansaldo Nucleare állami tulajdonú energiacég egyik vezetőjét lőtték lábon, majd a támadásért egy fegyveres ellenálló csoport vállalta is a felelősséget. Monti attól tart, hogy az államcsőd közeli helyzet és a megszorítások miatt ugyanaz a helyzet alakul ki, mint Görögországban, annyi különbséggel, hogy az olasz ellenállás nem csak molotov-koktélokat fog dobálni.

És okkal tart tőle. Olaszország államadóssága a legmagasabb Görögország után, a munkanélküliség egyre magasabb, a vállalkozások sorban becsődölnek, az országot egy hajszál választja el az államcsődtől, miközben a megszorítások elleni tüntetések egyre többször végződnek összecsapásokkal. Ahogy a görög helyzet kapcsán mondtuk: elég egy szikra.

Forrás: jovonk.info Kattintson ide...

Kapcsolódó blog bejegyzésünk:

Az Európai Csendőrség Kattintson ide...

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 65 605 903 megtekintés

Videó: 39 538 366 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen5959531

Jelenleg az oldalon

4
Online

Interreg CE1013 REFREsh