Először Szergej Lavrov nyilatkozott a nyugati szankciókkal kapcsolatban. Pillanat alatt elintézte a dolgot annyival, hogy "ha nem kellünk a G7-nek, akkor ők sem kellenek nekünk". Rogozin már egy kicsit tovább ment, és kijelentette, hogy a G7 intézkedés, miszerint ki akarják zárni Oroszországot, csak az orosz iparnak fog kedvezni. Az, hogy egy ekkora piacról kivonuljon a nyugati tőke (mivel ez hatalmas haszon neki) ki van zárva, majd maradnak kínai vagy brazil vegyes cégeken keresztül.

Az angolok már így is megkerülik a hivatalos EU szankciókat. Merkel pedig egyenesen kijelentette, Németország és az EU nincs felkészülve rá, hogy piaci háborúba keveredjen Oroszországgal. Az elnöki szóvivő, Dimitrij Peskov pedig úgy nyilatkozott, a nyugatnak önmérsékletet kell tanúsítani és higgadtan viselkedni, mert a gazdasági kapcsolatok nem csak Moszkva érdekei, hanem a nyugati feleké is. Ezek kölcsönösen hasznos gazdasági kapcsolatok, melyek mindkettőjüknek érdeke.

Merkel pár szóval ecsetelte, hogy az EU legnagyobb gazdasági partnere Oroszország. Csak a német ipar 78 milliárd eurónyi árut ad el évente Oroszországban. Ezen kívül 20 milliárd eurónyi befektetésük van. A német autóipar, amely így is gyengélkedik, hatalmas károkat szenvedne el, ha leállnának a kereskedelmi kapcsolatok, vagy esetleg Moszkva külön vámokkal sújtaná őket. Csak Németországban közvetlenül azonnal megszűnne 300 000 munkahely, de a beszállítókkal, fuvarosokkal, kistermelőkkel, mindennel együtt nagyjából egymillió munkahely. Csak Németországban. Az orosz szankciók pedig sújtanák nem csak őket, hanem az egész EU-t.

Moszkva azonban nem aggódik, gazdasági növekedési mutatói nem számítanak, mert nem kell elszámolnia senki felé sem. A BRICS államok maximális támogatásukról biztosították Moszkvát. Valamennyi BRICS államfő nyilatkozott, hogy az Ausztráliába tervezett G20 konferenciára, melyről szintén az ausztrál kormányfő kitiltaná Oroszországot, nem Ausztrália találmánya, és az ottani államfőnek nincs beleszólása, ki megy és ki nem. De ha Moszkvát kitiltják, valószínűleg ők is távol maradnak. Így a G20 konferenciára egy olyan ország sem menne el, aki vásárol, csak olyanok, akik eladni akarnak. Ezzel mind a G8, a G7, a G20 konferenciázásoknak vége, és élesen különválik a két gazdasági világrend.

Forrás: hidfo.net

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 081 038 megtekintés

Videó: 48 311 475 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6922122

Jelenleg az oldalon

2
Online

Interreg CE1013 REFREsh