Alekszej Puskov, az orosz Állami Duma külügyi bizottságának vezetője szerint az Oroszország és Kína közt kialakuló szövetség az Egyesült Államok és a NATO agresszív terjeszkedésére adott természetes válaszreakció. Bár a nyugati sajtóban ez a tény süket fülekre talál, Puskov most újra egyértelművé tette egy saját Twitter-profilján közzétett bejegyzésben.

“Az Egyesült Államok és a NATO az utóbbi 20 évben megpróbálta maga alá sorolni a világot. A nyugati szövetség terjeszkedésére válaszként jön létre Oroszország és Kína alternatív szövetsége.”

Hszi Csin-ping kínai elnök a hét folyamán Oroszországban tett látogatást, melynek során nem csak a győzelmi felvonuláson és megemlékezéseken vett részt, de számos megállapodást aláírt a két ország közti gazdasági és kereskedelmi együttműködés bővítéséről, ami az Eurázsiai Gazdasági Unió számára gazdasági mérföldkövet jelent, emellett a transz-eurázsiai program gazdasági alapjait is meghatározza.

Vlagyimir Putyin orosz államfő a Hszi Csin-pinggel folytatott megbeszéléseket követően bejelentette, hogy Oroszország elkötelezett a Kínával fenntartott hosszú távú gazdasági együttműködés irányába, ami az Eurázsiai Gazdasági Unió keretein belül fog kibontakozni, és az Új Selyemút projekt a jövőben egy a kontinens egészére kiterjedő egységes gazdasági térség felépítését teszi lehetővé.

Forrás: hidfo.ru

Tafedim tea

Zanzibar Guru

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Látogatók

Összesen4558978

Jelenleg az oldalon

10
Online