Kiállítás megnyitóra invitálja az érdeklődőket a József Attila Városi Könyvtár és Muzeális Gyűjtemény. Wache Jánosné Schulteisz Margit több évtizede forgatja kedvenc hangszerét a harmonikát. Rendszeresen fellép és bemutatókat tart gyerekeknek kedvcsinálóként.

Az elmúlt 35 év összefoglalójaként kiállítása nyílik február 3-án, pénteken a József Attila Városi Könyvtár és Muzeális Gyűjtemény kiállítótermében. A 35 év a harmonika világában című tárlatot Rónáné Lusztig Ágnes pedagógus nyitja meg 17.00 órakor. Az ünnepségen a Kenderföld-Somági Általános Iskola német nemzetiségi tánccsoportja közreműködik.

A kiállítás február 25-ig díjtalanul tekinthető meg.

Wache Margitka gyerekkorában bátyjától leste el az alapokat, aztán évtizedekig nem vett hangszert a kezébe. A nyolcvanas években férjétől kapott ajándékba egy harmonikát, ekkor kezdett el autodidakta módon tanulni, csak úgy magának zenélve, mivel a kottát nem ismeri. Több, mint húsz éve kíséri a Kenderföldi Általános Iskola táncosait. Ez alatt az idő alatt olyan gyakorlatra tett szert, hogy számos bemutatóra, fellépésre hívják.

Ezek után az Őszirózsa Tánccsoportot is lelkesen kíséri harmonikán. 2012-ben Margitka a pécsi Ki mit tud versenyről maximális pontszámmal jutott az országos döntőbe harmonikaszólóval. Fellépett szájharmonikával is, mivel ezen előbb kezdett zenélni mint gombos harmonikán.

Forrás: József Attila Városi Könyvtár és Muzeális Gyűjtemény

Fotók: Kenderföldi Általános Iskola

Interreg CE1013 REFREsh Photo Exhibition Germany

Interreg CE1013 REFREsh Photo Exhibition Italy

Interreg CE1013 REFREsh Photo Exhibition Croatia

Interreg CE1013 REFREsh Photo Exhibition Slovenia

Interreg CE1013 REFREsh

Interreg CE1013 REFREsh Kézműipari kiállítás

Interreg CE1013 REFREsh Transnational Photo Exhibition