Másodszor rendezik meg június 2. és 4. között Kincses Baranya Fesztivált a Pécshez közeli Orfűn: a megye gazdag kulturális és gasztronómiai hagyományainak népszerűsítését célzó rendezvény harminc programot kínál.

Nagy Csaba, a Baranya Megyei Önkormányzat közgyűlésének fideszes elnöke az eseményt beharangozó csütörtöki sajtótájékoztatón fontosnak nevezte, hogy Baranyát elsősorban a megyében élőknek mutassák meg. A kultúrafogyasztás és a turizmus vonatkozásában Baranya rengeteg értékkel bír - szögezte le hozzátéve, hogy a tavalyi első fesztiválon ötezren vettek részt.

A programokra térve ismertette: fellép a Vivat Bacchus énekegyüttes, a Szélkiáltó és a Zengő együttes, a Voisingers, valamint a Pécsi Vasutas Koncertfúvós Zenekar. Bemutatkozik az idén alapításának 650. évfordulóját ünneplő Pécsi Tudományegyetem tánccsoportja és fúvós együttese, a közönség szórakoztatásáról a szigetvári és siklósi hagyományőrző vitézek is gondoskodnak - sorolta Nagy Csaba. Mint jelezte: a Mecsek Maraton Team családi programmal készül a szervezők és lebonyolítók számára "nonprofit", a résztvevőknek pedig ingyenes fesztiválra.

Teleky Zoltán, a program egyik ötletgazdája és gasztronómiai szervezője arról beszélt, hogy a kezdeményezést szeretnék a jövőben Baranya legnagyobb fesztiváljává tenni, amely Orfűtől indulva Tekeresen keresztül egészen Kovácsszénájáig, illetve Abaligetig nyúlva mutatná be a megye értékeit, kincseit.

Forrás: MTI

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

Zanzibar Guru

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 48 615 454 megtekintés

Videó: 27 952 033 megtekintés

Látogatók

Összesen5157302

Jelenleg az oldalon

2
Online

Interreg CE1013 REFREsh