Átadták a Bock Borászat Kft. mintegy 1,2 milliárd forintos beruházással felépült, hozzávetőlegesen 1000 négyzetméter alapterületű szőlőmagtabletta-gyártó üzemét csütörtökön Villányban.

Bock József borász a hamarosan forgalomba kerülő, a kékszőlő magjából előállított táplálék-kiegészítő tablettáról azt mondta: abban olyan különleges anyagok találhatóak, amelyek rendkívül hasznosak az emberi szervezet számára.   

Szűcs Balázs projektvezető köszöntőjében kiemelte, hogy a kutatás-fejlesztési projekt nyomán létrejött üzemben évente 400 ezer csomag szőlőmagtablettát állítanak majd elő 20 ezer kilogramm villányi szőlőmagból. "Olyan természetes eredetű anyagokat tartalmazó terméket sikerült kifejleszteni, amely igazoltan pozitív orvosbiológiai és élettani hatással rendelkezik" - hívta fel a figyelmet. Hozzátette, "értékes beltartalmának felszívódása a szervezetben kiemelten hatékony".    

A termék kifejlesztésében résztvevő Pál Szilárd gyógyszer-technológus az MTI érdeklődésére elmondta, hogy a tabletta a szőlőmagban található polifenol-vegyületcsoport hatóanyagai révén fejti ki elsősorban a szív- és érrendszerre gyakorolt kedvező hatását.   

Bock József azt MTI kérdésére közölte, hogy a háromszintes üzemet két év alatt építették fel. A beruházást 681 millió forinttal támogatta a Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív program (Ginop) - jelezte.   

Az ünnepségen Hargitai János, Villány és térsége kereszténydemokrata, illetve Hoppál Péter, Pécs fideszes országgyűlési képviselője méltatta a beruházást, kitérve a borvidék sikereire és a magyar gasztronómia fejlesztésében, illetve az egészségmegőrzésben betöltött szerepére is.

Forrás: MTI

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 069 949 megtekintés

Videó: 48 298 114 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6920451

Jelenleg az oldalon

2
Online

Interreg CE1013 REFREsh