Egész pontosan ősztől már a hazai piacon is kaphatóak lesznek azok az új, teljesen hibrid Toyota Priusok, melyeket az otthoni hálózatról is feltölthetnek majd tulajdonosai. A Prius Plug-in Hybrid elnevezést viselő modellek közül már egy példány Magyarországra is érkezett március elején, hogy a fővárosi utakon élesben is teszteljék a kiválasztottak.

A Toyota Motor Hungary Kft. a közelmúltban mutatta be az új full hybrid modell prototípusát, melynek tesztelésével célja, hogy elterjedjen Magyarországon is a Toyota új technológiája, valamint igazán felmérje az igényt és a keresletet a teljesen elektromos autók iránt. Ezenfelül a márka szeretne rávilágítani a hazai feltöltő-állomások számának növelésére is.

A tesztautó az ELMŰ áramszolgáltató székházában, az első nyilvános, fővárosi töltőállomáson debütált, ahol Kövesdi Zoltán, az ELMŰ igazgatósági tagja kifejtette, hogy Budapest ideális helyszín az elektromos és hibrid autók használatara, és bízik benne, hogy hamarosan egyre több ilyen kocsi járja majd a főváros utcáit. Mindezt elősegítve működtet már számos helyen nyilvános, a lakossági ügyfeleknek ingyenes töltőpontokat az áramszolgáltató, amely ezt az infrastruktúrát tovább is bővíti.

A hazai importőr majd szeptemberben kezdi el forgalmazni itthon a Prius Plug-in Hybrideket, amelyek 25 kilométeres elektromos üzemű hatótávolsággal rendelkeznek. Akkumulátorát pedig 220 voltos hálózatról 90 perc alatt is fel lehet tölteni, amihez semmi átalakító nem szükséges, csupán egy konnektor. Hiroshi Saito, a Toyota elnöke szerint ez a modell, nagymértékben hozzájárul majd a fenntartható mobilitás megteremtéséhez. A Prius Plug-in Hybrid jóval olcsóbban üzemeltethető, mint egy benzines, dízel autó, amellett, hogy környezetkímélő.

Utóbbi pedig egyre fontosabb, olyannyira, hogy a minap az Európai Bizottság előírta közlekedési, úgynevezett Fehér Könyvében, hogy 2030-ra a városi közlekedésben felére kell csökkenteni a belső égésű motorokkal működő autók számát, 2050-re pedig teljes el kell tűnniük.

Forrás: autostat.hu

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 896 950 megtekintés

Videó: 49 068 526 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen7055125

Jelenleg az oldalon

6
Online

Interreg CE1013 REFREsh