A mindennapi tárgyak digitális kommunikációja rövid időn belül már nem csak fikció lesz, hanem valóság. Az elveszett kulcsok kapcsolatban léphetnek majd mondjuk az okos-telefonunkkal és megadják a pontos helyzetüket.

Hamarosan eljöhet az úgynevezett Smart Tag korszak; minderről Andy Hobsbawm, az EVRYTHNG alapítója írt cikket a Forbes Magazine hasábjain. Az EVRYTHNG célja egy olyan számítógépes program megalkotása, amellyel aktív digitális identitások hozhatók létre. A cég honlapján azzal a szlogennel hirdeti magát, miszerint minden fizikai dolog összeköthető digitálisan. A szakember szerint a felhasználók készen állnak arra, hogy megszüntessék a fizikai és a digitális világ közötti különbségeket, ezért ideje, hogy a mindennapi tárgyak is online elérhetők legyenek. Ez a folyamat már elkezdődött: a Toyota például egy olyan hibrid autót fejlesztett ki, amely a tulajdonost e-mailben tájékoztatja arról, ha a motor működését ellenőrizni kell vagy ha le kell cserélni a gumikat. Ez a modell a Toyota Friend.

Hobsbawm szerint a fordulópontot az okostelefonok megjelenése jelentette, mivel ezek a készülékek gyakorlatilag csomópontként vagy az internet mikrokozmoszaként is felfoghatók. A digitális rendszerekkel való kompatibilitás hamarosan minden termékkategóriára kiterjed majd. Az eszközök úgynevezett Smart Tageket fognak elküldeni és ezeket az okostelefonok könnyen el tudják majd olvasni. A Smart Tagek úgy fognak működni, mint a vonalkódok. Egy termék megvásárlása után elég lesz egy ellenőrzési folyamatot végrehajtani az okostelefonnal és azonosítani a felhasználót, így máris létrejöhetnek a fogyasztóra szabható árucikkek. Mindez azt jelenti, hogy valaki már nem csak egy kerékpárt fog látni, hanem egy bizonyos személy kerékpárját. Ez új lehetőségeket jelent nem csak a felhasználóknak, hanem a gyártóknak is.

Az EVRYTHNG alapítója végül kiemelte, hogy csupán idő kérdése, míg minden ágazat szembesül ezzel a dologgal. Előbb vagy utóbb minden gyártónak el kell majd gondolkoznia azon, hogy mely technológiákat használhatja a termékei digitális alkalmazásokkal való ellátásához.

Forrás: sg.hu

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 069 241 megtekintés

Videó: 48 296 658 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6920339

Jelenleg az oldalon

4
Online

Interreg CE1013 REFREsh