A new yorki Sustainability Minded Interactive Technology (SMIT) tervezői a házakat benövő borostyán mintáját követve alkották meg a Solar Ivy terveit. A különálló levelekből összerakható napelemet a házak falára, vagy akár belső terekbe is telepíteni lehet.

Az újrahasznosított anyagokból készített napelemes levelek maguk is újrahasznosíthatók. A könnyű és rugalmas napelemeket egyszerűen telepíteni lehet bármilyen függőleges felületre. Nem kell hozzá más, mint egy acélháló, ahová tetszőleges alakzatban rögzíthetők. A Solar Ivy nemcsak áramot termel, hanem szebbé varázsolhatja, és árnyékolja is a házat (Kattintson ide... ).

Háromfajta levél közül lehet választani: az egyik organikus, méreganyagmentes alapanyagokból készült, egy ilyen levél 18 dollárba kerül, és 0,5 watt áramot képes termelni. A szilikonból készített levél darabaja 23 dollár, és 0,75 watt a teljesítménye, a CIGS (réz-indium-gallium-szelén) napelemekkel ellátott levelek pedig 21 dollárért kaphatók.

Ez utóbbinak a legnagyobb, 4 watt a teljesítménye. Egy átlagos lakóházra nagyjából 500 levélre van szükség, de természetesen a megrendelőtől függ, hogy mennyi levéllel szeretné beborítani szabadon lévő függőleges felületeit. A megrendelők több szín és forma közül is választhatnak, hogy a házukat borító napelem-borostyán ne csak praktikus, hanem szép is legyen.

Forrás: tisztajovo.hu

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 55 192 018 megtekintés

Videó: 32 735 528 megtekintés

Látogatók

Összesen5522753

Jelenleg az oldalon

4
Online

Interreg CE1013 REFREsh