Az amerikai kereskedelmi megbízott irodája koránt sincs elragadtatva az elmúlt hónapokban felmerült ötletektől.

Michael Froman irodája támadta azokat az elképzeléseket, amik eredetileg a Deutsche Telekomtól származnak. A német távközlési konszern a tengerentúli ellenőrzések miatt azt szeretné, ha a németországi címről elküldött, illetve azokra érkező elektronikus leveleket kizárólag helyi internetes csomópontokon keresztül továbbítanák a szolgáltatók. Februárban Angela Merkel német kancellár és Francois Hollande francia elnök megbeszéléseket folytattak egy új európai kommunikációs hálózat kiépítéséről és közösen kifejlesztett adatvédelmi szabványok alkalmazásáról.

Az amerikai kereskedelmi megbízott irodája szokásos éves jelentésében a telekommunikációt akadályozó kereskedelmi intézkedések közé sorolta a felmerült elképzeléseket. Froman és kollégái álláspontja szerint az Európai Unió tagállamaiban nemrég felmerült javaslatok, amelyek lényege egy Európára vagy az adott tagországra korlátozott elektronikus hálózat (Schengen-Cloud) létrehozása, hozzájárulhatnak a külföldi szolgáltatók kizárásához vagy diszkriminálásához. Ezek a cégek vagy maguk is kínálnak hálózati szolgáltatásokat, vagy erősen függenek azoktól.

A jelentésből kiderült az is, hogy Froman a belső hálózatok kialakítását és a magánélet erősebb védelmét "drákói" szigorúságú lépésnek tartja, ami csökkentheti a hálózatok hatékonyságát és lefékezheti az innovációt. A szakember közölte, hogy figyelemmel kíséri az üggyel kapcsolatos fejleményeket. A kereskedelmi megbízottat az amerikai elnök nevezi ki, kormánytagnak számít és az illetékessége a nemzetközi kereskedelmi politikára terjed ki.

Forrás: sg.hu Kattintson ide...

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

Zanzibar Guru

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 48 616 047 megtekintés

Videó: 27 952 557 megtekintés

Látogatók

Összesen5157329

Jelenleg az oldalon

4
Online

Interreg CE1013 REFREsh