Legalábbis ezt tudta meg különböző biztonsági forrásokból az AP hírügynökség.

Az Associated Press úgy értesült a forrásaitól, hogy a terroristák hálózata egymáshoz kapcsolódó, mozgékony és félautonóm sejtekből áll – olyanokból, amilyenek Párizsban és Brüsszelben is lecsaptak. Ez azt mutatja, hogy az Iszlám Állam, miközben teret veszt Szíriában és Irakban, aktivizálódik Európában.

A novemberi párizsi támadások előtt 90, különböző nemzetiségű harcos érkezett Európába, és “többé-kevésbé” mindenhova szétszéledtek – írja az AP.

Az információ európai és iraki hírszerzőktől és egy francia törvényhozótól származik, aki figyelemmel követi a dzsihadista hálózatokat. Vannak köztük, akik hozzáfértek európai támadásokkal megbízott fegyveresek feljegyzéseihez, mások maguk beszéltek a harcosokkal, vagy rálátásuk van arra, hogy hány dzsihadista távozott Európából, majd tért vissza a kontinensre. Mindannyian azt állítják, hogy az ISIS külön táborokban képezi ki a Nyugat elleni támadásokra a fegyvereseit. Akik azt kapták parancsba, hogy maguk válasszák meg, melyik időpont, helyszín és módszer alkalmas a küldetésük végrehajtására, vagyis terrortámadásra.

Az AP értesülései szerint ilyen táborok nemcsak Irakban és Szíriában, de a szovjet utódállamok némelyikében is lehetnek. A kiképzettek számát illetően a 400 az alsó határ, a hírügynökség szerint akár 600-an is lehetnek. Európából körülbelül 5 ezren csatlakoztak az Iszlám Államhoz.

Forrás: globoport.hu Kattintson ide...

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

Zanzibar Guru

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 48 751 400 megtekintés

Videó: 28 071 065 megtekintés

Látogatók

Összesen5166484

Jelenleg az oldalon

21
Online

Interreg CE1013 REFREsh