Korántsem véletlen, hogy a vietnami háború befejeztével egy abban ördögi szerepet játszó cég, a Monsanto, mára már a GMO alapú gyarmatosításba öli a dollármilliárdokat. A génmanipulált mezőgazdasági termékek előállítása már nemzetállamok feletti - multinacionális - erőtérben történik. De mi a nagy GMO helyzet itthon?

Mindennek oka van...

A génmódosított paradicsom nem rohad meg, a génmódosított szója, a rizs, a búza és még sorolhatnám - jóval többet terem, mert sejtmag szintjén védekezik természetes kártevői ellen.

Szuper! Akkor hát miért bűnös a GMO élelmiszer?

A válasz egyszerű: már a kérdést is rosszul teszi fel GMO kutatásba milliárdokat fektető multicég bértudósa!

Nem azt kéne kutatni, hogy hogyan lehet sejtszinten átprogramozni a világot, hanem pontosan azt kéne kutatni, hogy mi az OKA annak, hogy a természet miért programozta így... A GMO kutatás hatása olyan, mintha 4-5 éves rontómókus kölykeinkre bíznánk egy szívsebészi beavatkozást.

Az evolúció igenis ismeri a véletlen kísérlet fogalmát, azonban minden életképtelen kísérlet azonnali pusztulásra van ítélve. És a génsebészet? Van X milliárd évnyi ideje a próbálkozások összes hatásának elemzésére???

"Önmagával került ellentmondásba a Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal (MgSzH), amikor idén áprilisban negatívnak, majd augusztusban pozitívnak ítélt egy szójatételt GMO-szennyezettségi szempontból. A nem egyértelmű ítélet megkérdőjelezi az MgSzH eddigi kutatási eredményeit is." - írja egy Netes mezőgazdasági szaklap az Agromonitor.

Mi pedig tegyük hozzá gyorsan: - évek óta figyeljük a heti gyakorisággal feltűnő GMO termékekről szóló EU-s gyorsjelentéseket, de még egyetlen kínai rizs, vagy dél-amerikai szójatáp sem jött szembe magyar forrásból. És persze a nagy botrányt kavart GMO vetőkukoricáról (ahogy a fenti GM szójás esetről) sincs egyetlen jelentés, a sajtónyilatkozatokon kívül, Nincs nyoma az adatbázisnak csúfolt VM pdf állományban, és nincs magyar forrású nyoma a RASFF EU-s jelentései közt.

"...Tényleg szeretnénk rálépni egy rövid távon néhány forintot hozó, hosszú távon katasztrófát okozó útra, amelynek végén valóban érdemes lesz hirdetni a szlovák kenyeret, mert az nem GMO-lisztből készül? Vagy nem fog zavarni bennünket, ha boltjaink néhány év múlva azt hirdetik Szent István ünnepén, hogy „Monsanto-kenyér olcsón kapható”?... Írja Lovas István az MNO lapjain, egy augusztus 20.-ra sütött 200 forintos szlovák(!) kenyér apropóján.

Van hát jó magyaros nekikeseredés, valamint: - kormány által létrehozott "munkacsoport":

Előtte azonban a "legfrissebb" hír a Vidékfejlesztési Minisztériumból:

Megkapta az akkreditációs dokumentumokat a Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal

2011. augusztus 17. 16:43

2011. július 27-i hatállyal a Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal (MgSzH) laboratóriumai megkapták a GMO vizsgálathoz szükséges akkreditációt az Akkreditáló Testülettől.

A vizsgálatok eddig is kifogástalanul zajlottak, a laboratóriumok akkreditációinak megújítására adminisztratív okokból volt szükség.

Akkreditált laboratóriumok:

- Növénytermesztési és Kertészeti Igazgatóság Központi Vetőmag-vizsgálati Laboratóriuma,

- Élelmiszer- és Takarmánybiztonsági Igazgatóság (ÉTbI) Élelmiszer Mikrobiológiai Nemzeti Referencia Laboratóriuma

- ÉTbI Takarmányvizsgáló Nemzeti Referencia Laboratóriuma (TNRL), amely a Német Akkreditáló Tanács akkreditált vizsgálólaboratóriuma is.

(Vidékfejlesztési Minisztérium Sajtóirodája)

Hogy ezt miért titkolták előttünk? - Nem tudni... De hogy nyugodtabban aludjunk a nemzetközi GMO áradat viharfelhői alatt, lőn "állami központi (GMO) bizottság", mely álmunkat őrzi:

A hétfői (2011. augusztus 22.) Magyar Közlönyben megjelent kormányhatározat szerint a javaslattevő, véleményező és tanácsadó testületként működő GMO Munkacsoportot vezetője a vidékfejlesztési miniszter által kijelölt állami vezető, a munkacsoport pedig egy a közigazgatási-, egy a belügy-, egy a külügy-, egy a nemzeti erőforrás, egy a nemzeti fejlesztési illetve egy nemzetgazdasági miniszter által delegált tagból áll.

A Munkacsoport tevékenységének célja "az Alaptörvény XX. cikke (2) bekezdése a genetikailag módosított élőlényektől mentes mezőgazdaságra utaló rendelkezésének végrehajtásával összefüggő, valamint a jogsértés esetén megállapítható, a büntetőjogi felelősséget is tartalmazó szankciórendszerhez, továbbá speciális kártérítési alakzatkialakításához szükséges jogszabály módosításokkal kapcsolatos megfelelő tárcaközi koordináció elősegítése."

Megnyugtató? Hát korántsem...

Hogy értse a Kedves Olvasó:

Van már GMO tudós testület, mely majd "kidolgozza", "javaslatokat tesz", van már "akkreditáció", stb., stb. Ezen közben semmi, de semmi nem történik, EGYETLEN élelmiszert sem buktattak le a hivatalos laborok, sem most, sem a közelmúltban...

"A vizsgálatok eddig is kifogástalanul zajlottak..."

Az adatok birtokában nem túlzás azt állítanunk: íme a bődületes hazugság hivatalos mintapéldája!

Mert olyan nincs, hogy ebben az évben vetettek el először génmanipulált vetőmagot. Az a mag már kikelt egy éve és évekkel ezelőtt is, - lett belőle élelmiszer, vagy állattáp.

És olyan sincs, hogy a magyar élelmiszer-kereskedelem ma már túlnyomó részt olcsó kínai, dél-amerikai tömegtermékei mind-mind mentesek a génmanipulált összetevőktől.

Nem kell messzire menni!

Kérdezzék meg a legközelebbi sertéstenyésztőt, hogy mivel eteti a disznókat, amikor a sertéstápok 70%-a génkezelt szójából készül...

Nem azért eteti GMO takarmánnyal, mert ő ezt mindenáron be akarja juttatni a táplálékláncba! Egyszerűen CSAK ÍGY versenyezhet ár hatékonyságban a külföldről beözönlő és sasszemű ellenőreink szerint nagyon GMO mentes(?) tömegtermékekkel. Figyelem, a sertéstenyésztő azon kevesek egyike, aki még Magyarországon próbál talpon maradni. Húsfogyasztásunk alapanyaga 70 %-ban külpiacról jön!

- A GMO a globalizmus atombombája

...egy tudatosan elszegényített országot szemvillanás gyorsaságával tarol le.

Miért kellett import aktívumba sodorni a magyar élelmiszer-piacot? Miért kellett a mezőgazdasági kis- és középvállalkozásokat lehetetlen helyzetbe sodorni? Miért kellett nyitottá tenni a piacot mindenféle EU -kompatibilitásra hivatkozva?

- Hogy nagyobb erők határozhassák meg a gazdasági folyamatokat. Van egy rossz hírem, Kedves Olvasó! - Ez már megtörtént!

Megoldás?

Ahogy a GMO szennyezett élelmiszerek piaca globális, úgy ellene küzdeni szintén csak globális összefogással lehet.

Az apró gond csak ennyi: már csaknem 7 milliárd embert kell táplálni egy Föld nevű bolygónak, ahol az Ember nevű élőlény az üzleti hasznon túl soha nem látott tovább.

Mi még mentesülhettünk volna a GMO atombomba sugárhatásai alól, ha komolyan vesszük a Greenpeace évtizedes felszólítását:

- GMO - nulla tolerancia!

Azaz: a TELJES élelmiszerláncot mentesíteni kell a génmódosított termékek beszivárgásától.

Sem vetőmag-behozatalban, sem állattápban, sem idegen országba kihelyezett termelésben nincs GMO mentes biztosíték!!!

Aki pedig protekcionalizmust emleget, az ne beszéljen GMO elleni harcról. Ezért hiteltelen az Európai Unió hozzáállása. Döntsék el végre: vagy elnézik a nemzeti mezőgazdaságok protekcionalista tetteit, vagy elismerik, hogy lefeküdtek a globális élelmiszer-piac érdekeinek.

A "GMO nulla toleranciát" csak akkor lehet végrehajtani, ha a termelés legfeljebb a szomszéd faluban történik, sőt: meg is éri elvetni a magokat.

Egy tudatosan elszegényített ország mindennapos túlélése ma még nem erről szól...

2011. augusztus 24.

Forrás: ketesaruk.hu Kattintson ide...

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 70 427 265 megtekintés

Videó: 43 715 327 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6208094

Jelenleg az oldalon

3
Online

Interreg CE1013 REFREsh